Monday, December 22, 2008

~ rasa dari hati 2 ~

Kata sahabat dalam SMSnya..
"Berkesempatan ke hospital Kuala Terengganu...
Terasa dekat dengan masa lalu"...
Ya masa lalu.. ^_^
Katanya juga KUSTEM@UMT telah banyak berubah...
Depan KUSZA@UDM sudah ada bangunan tinggi...
Tetapi..Laluan KUSTEM ke sutra beach pula masih seperti dulu...
Seperti mana kami membelah malam.. dengan motosikalnya... :-)

Sahabat ini...
Yang dulunya teman saya, rakan saya, kawan saya...
Teman berkecil hati juga dia..
Teman bergaduh juga dia..
Kawan yang sentiasa mudah berbicara...
Tentang apa saja...
Bertepuk tampar..
Bermasam Muka :-)
Indah semuanya

Walau apa juga rasa ketika itu..berkecil hati,
Marah, wujudnya rasa sakit hati: pasti ada penyelesaian antara kami...
Mungkin kerana... "rasa dari hati"
Teringat juga saya..
Ketika tersalah dengar...
Tentang kata-katanya...
Sehingga saya berdiam diri seketika (~sentap~)

Tetapi..
Sentap~ saya tidak lama..
Lantaran tidak berdaya untuk bertanya terus...
Maka satu SMS di hantar: responnya??
Mengundang Ceria ;-)
Aduh~ indahnya rasa jika dikenang masa lalu...
Masa lalu saya dengan sahabat ini....

Seorang sahabat dengan sifat penyayang, rajin, dan bersungguhnya..
Nasihatnya mengundang kesan di hati..
Tutur katanya terpamer rasa jujur dari sanubari...
Moga Allah hadiahkan yang terbaik buat dirinya...
Kesihatan yang sempurna....
Kehidupan yang ceria...
Keluarga yang penuh limpahan kasih dan rahmatNya..

Semoga kita dipermudahkan olehNya...
Untuk berjumpa...
Bergurau..bergelak ketawa..
Seperti dulu..
walau kondisinya berbeda...
Moga rasanya tetap sama....

Dalam tawa ada ceria..
Dalam tangis ada rasa..
Dalam kasih ada sayang...
Dalam rindu ada air mata...

......Dedikasi buat seorang Sahabat.......

58 comments:

UzaiR Rusli said...

Boleh masuk anugerah juara lagu ni kalau buat lirik lagu. next year boleh lawan Fitri Yahya pastu suruh kak ct nyanyi

Aidy Shahiezad said...

nie sambungan dari entry yg lepas ke nie ???

Are-Um said...

Aku rase ye...
name pn rasa dari hati 2...
Tul x lai??

WaNabE said...

hahaha...smbungn dr cerita yg lalu...leh jd cerita trilogi nie...

Aidy Shahiezad said...

mane lak trilogi... bru biologi je nie... tunggu part 3 la bru jadi trilogi...

WaNabE said...

byk kngan aku ngan die..xleh aku lupekn..lg byk ms kngan aku ngan awex dlu2..xpela, ada jdoh n ditakdirkn Tuhan kwinla aku nnt..jgn ngirau...

Aidy Shahiezad said...

cmne nak kawin bila ada jodoh kalo tiang asasnya takde Wan ???

WaNabE said...

erm, 2 aku xtau la lak..hehehehe..ala, ady kte ko jd geng aku..kelab bujang GITN...hehehehe

Aidy Shahiezad said...

owh... time2 nak lepas diri cmnie, aku la jadik geng ko ek ?? slame nie, ape crite ??

WaNabE said...

ala, geng je..ape r..kwn2..hehehehe...

Aidy Shahiezad said...

kawan ek ??

WaNabE said...

tul r..xkn couple kot..lain mcm 2..aku xnk wei..nabi xmgaku umat..hahaha...

Aidy Shahiezad said...

owh... cmtue ek ??
aku ingatkan ko sahabat aku, tp da ko kate kawan je... xpe la... nak wat camne kan... ;(

WaNabE said...

ala, majuk la lak mamat ady ni..bg aku kwn, sahabat n teman adala sama je wpn bg setengah org beranggapan ianya blainan konsep..korg ni jgn sensitip sgt..aku syg smua kwn2 n shbt2 aku..i love u all...muah!!!haahahaha

Aidy Shahiezad said...

wrong answer... smua tue adalah berbeza... neway, ko berlove-love me nie, siap muah-muah skali nie... ko gay ek ?? ahaks... ;p

WaNabE said...

isk, ko ni..mlut very the lazer..kwn2 aku bkn laki smua..ada yg pmpuan..ape r..ckit2 gay boy..isk2..aku bkn jnis 2..aku ni gnas orgnye..hahahah

Aidy Shahiezad said...

hahaha... aku kan sangat direct to the point... neway, setahu aku, ko nie jiwa sensitip, hati lembut... iye ke ganas ?? ke cover semata ?? hahaha...

WaNabE said...

sensitip 2 adala ckit..heheheh...basela, mnsia ni kn ada jiwa n perasaan..

Aidy Shahiezad said...

so, ko tak ganas la sebenarnya ek...

WaNabE said...

gnas ckit lg..tp still ada perasaan sesama manusia lg..hehehehe..aku ni xkejam sgt...

Aidy Shahiezad said...

cian tuan blog nie... kite da buat cam tempat sendiri je nie... huhuhu...

Are-Um said...

Cik laila, Maafkan kawan2 saye ni ye...Kami kalu bg komen, akan meleret2...X caye, tnye la Cik Nurul..Dia pernah alaminye..(",)

Aidy Shahiezad said...

aum, ngape pecahkan rahsia kita ??

Are-Um said...

Bkn pecah Rahsia la Addy...Aku ni just mintak leizinan tuan pnye blog nie..hehehe

mazni namaku said...

hehehe..takpe..incik2 semua di alu-alukan untuk meninggalkan apa jua komen... jangan risau saya amat suka membacanya..

incik ady, saya sokong incik ady.. teman, kawan, sahabat itu berbeza maknanya..

WaNabE said...

hahahah...yela..ni mst nk kondem aku la nie..xpe..i like!hehehe..rindu ngan kwn2 ms bljr dlu..

mazni namaku said...

lupa pulak nk jawab soalan incik ady.. rasa dari hati 2 ni memang sambungan dari entry yg lepas ya..
incik wan,hehehe.. rindu nampak??masa belajar ke..org yg belajar sama2??

WaNabE said...

erm..dua2..hehehe..cm srnok ms zmn bljr dlu..ape2 event wat sma2 n rmi2..tp skg ssh ckit..msg2 sbuk..so enjoy ngan rkan skerja je..hehehe...

Aidy Shahiezad said...

enjoy yg camne tue skrang nie wan ??

Aidy Shahiezad said...

neway, lupe lak... tq cik mazni kerna menyokong saya... hehehe... ;)
dengar tue wan, ko je yg tak tau bezakan... sedih aku... ;(

Are-Um said...

Addy, ko kene bnyk b'sbr eh...

Aidy Shahiezad said...

aku memang da lame sabar ngan wan nie... tinggal lg nasib baek aku syg kat dia je... oopss !!! sbg SAHABAT je... lalala.... ;p

WaNabE said...

hahaha...stkat nie enjoy g karaoke, tgk movie, g holiday..2 je..yg lain 2 xde lg..heheheh

Aidy Shahiezad said...

so slain dr 3 benda tue, tak enjoy la ek ??

WaNabE said...

bkn cm2..aduh, incik ady ni..krg snaraikn smua 1mlm xhbs..heheheh

Aidy Shahiezad said...

takpe... boleh je kalo nak listkan sambil berkongsi malam ngan aku skali... hehehe... ;p

WaNabE said...

astarafirullah...klu kongsi mlm kt rmh ko 2 da lain cite..leh mbnuh aku 2..hehehe

Aidy Shahiezad said...

aku takde kate pun kena kongsi malam kt rumah aku ?? ko yg kate okay...

WaNabE said...

hahahaha..pape pn bmlm kt rmh ko, ktorg rmi2..hehehehe

Aidy Shahiezad said...

nak ber2 je pun leh gak... tp, ko kena kat bawah la ek... kan aku da slalu kat atas je...

WaNabE said...

isk, ady, ckp biar terang..nnt ada org slh tafsir..bhye2

Aidy Shahiezad said...

hahaha... kawan-kawan semua, kami tengah cerite pasal tido dan katil okay... huhuhu...

Are-Um said...

Tersalah kate, nnti org salah sangka...So, hati2 lah bile b'kate2..hehehe

WaNabE said...

hahaha..tul 2..jgn slh tafsir ek..hehehe

Aidy Shahiezad said...

tapi, pakcik-pakcik sekalian, saya hanya menaip, tak berkata langsung walau sepatah... cam mana tue ??

WaNabE said...

taip 2 xsama mksud n nada ngan bckp ady..bhye 2..cm sms gak..

Aidy Shahiezad said...

ampun pakcik-pakcik smua, esok-esok pasti berulang dengan sengaja lagi gaya bahasa aku tue... huhuhu... ;p

Are-Um said...

Salah pngertian, buruk padahnye... Klu negare, blh b'perang

Aidy Shahiezad said...

kalau kawan-kawan lak, boleh jadi jatuh chenta lak kan ??? ahaks...

WaNabE said...

ady, kwn laki ke kwn pmpuan???heheheh...

Aidy Shahiezad said...

flexible !!! ;p

WaNabE said...

pergh, lain mcm 2..hehehe...

Are-Um said...

Ape yg dngertikan ngn flksibel tu ek??

Aidy Shahiezad said...

maknenya:

kalo laki yg datang, aku kasi jatuh chenta sama islam dan aku sebagai sahabat...

kalo pompuan, kasi jatuh chenta la sama aku, watpe kasi korang...

hikhikhik... ;p

mazni namaku said...

bagus la incik ady ini... betulkan definisi cinta itu juga luas...^_^

walau apapun, saya kagum dengan percintaan sahabat kita.. incik aum ini... cayalah papa aum.. semoga cinta anda terus mekar dan bahagia.. dengan keberkatanNYA...

Are-Um said...

Amin...Terima kasih ye Cik Laila.. Terharu saye..

Aidy Shahiezad said...

terharu yek aum ?? huhuhu..

Are-Um said...

Org puji..terharu la...hehehe